Mora, Centrum

Fridhemsplan 2C

Aktuellt bud: 1 630 000 SEK

Utgångspris: 1 650 000 SEK

Översikt
 • Antal rum/Sovrum: 3/1
 • Boarea/Biarea: 75/0 m2
 • Avgift: 3 218 SEK/månad
 • Driftkostnad: 3 000 SEK/år
Beskrivning

RENOVERAD 3:a PÅ FRIDHEMSPLAN MED INGLASAD BALKONG!

Välkommen till denna renoverade lägenhet mitt i Mora centrum! På andra våningen finner vi denna renoverade bostadsrätt om 3 rum och kök som mäter 75 kvadratmeter. Lägenheten fördelar sig på ett sovrum, vardagsrum, allrum, kök och badrum. Vardagsrummet har ett mycket fint och naturligt ljusinsläpp från fönsterpartiet med utsikt över innergården. Allrummet har tidigare varit sovrum och kan med enkla medel göras till sovrum igen, här finns en egen klädkammare. Från allrummet nås den inglasade balkong som ligger i perfekt sydvästlig riktning som ger ett optimalt solläge med utsikt över Fridhemsplan. Här kan du sitta och njuta av förmiddag- och eftermiddagssolen. Det bästa är att du kan använda balkongen långt in på hösten som ett härligt extra rum. Lägenheten passar perfekt för dig som vill bo mitt i centrum, med närhet till allt som Mora har att erbjuda, restauranger, caféer, shopping, Siljan, Vasaloppsarenan, Jalas Arena och mycket mer. Från Fridhemsplan finns goda bussförbindelser. Föreningen har god ekonomi, därav den förmånligt låga avgiften. I månadsavgiften ingår Värme, VA, bredband och digital-TV. Föreningen har flera gemensamma utrymmen som får nyttjas av föreningens medlemmar, bland annat bastu och tvättrum i källarplan. Här kan du flytta in och trivas från dag 1! Kontakta ansvarig mäklare redan idag för att boka visning! Vix Fastighetsförmedling Victor Gustafsson | 073-0653922 | victor@vixfast.se

Rumsbeskrivning

HALL

Rymlig hall med utrymme för klädförvaring. Från hallen nås lägenhetens vardagsrum, sovrummet, köket samt badrummet. I hallen ligger mörkt klinkers och på väggarna sitter en tegelväggsmönstrad tapet samt en neutral tapet.

VARDAGSRUM

Ljust vardagsrum med gott om naturligt ljusinsläpp från det stora fönstret som blickar mot innergården. Här finns gott om utrymme att möblera med både soffgrupp och matbord. På golvet ligger ett mörkgrått klickgolv. Väggarna har antingen enfärgar tapet eller mönstrad i form av tegel. Mellan vardagsrummet och köket finns en murad del.

SOVRUM

Harmoniskt sovrum som går i mörka färger. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord. Det naturliga ljusinsläppet kommer från fönster som vetter mot innergården. Detta rum nås från hallen. Även här ligger det gråaktiga klickgolvet.

ALLRUM/SOVRUM

Allrummet har tidigare varit sovrum och kan enkelt göras om till sovrum igen, om så önskas. Detta rum har en egen klädkammare och du når även bostadens balkong från detta rum. Hit kommer du antingen från köket eller från vardagsrummet. Tapeter i neutral färg samt en fondtapet. På golvet ligger grått klickgolv. Balkongen är väl tilltagen och blickar ut över Fridhemsplan. Detta är ett riktigt bra solläge vilket göra att balkongen kan användas som ett extra rum tidigt på sommaren och sent på hösten.

KÖK

Köket är från tillverkaren IKEA och håller god standard och gott om förvaring i både över och underskåp. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, diskmaskin, ugn, spis, fläkt och micro. Det finns gott om arbetsutrymme på bänkskivan av laminat med marmorering. stänkskyddet består av glas med tapet under, här kan man enkelt sätta dit det motiv som önskas. Köket har en del som lämpar sig för bordsplacering med utsikt över Fridhemsplan.

BADRUM

Badrummet nås direkt i hallen. På väggarna sitter ett ljust kakel och på golvet ligger plastmatta. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, dusch och tvättmaskin.

Byggnad
 • Föreningens namn: HSB BRF Glasmästaren i Mora
 • Föreningens org: 784400-0252

Allmän information: Föreningen brf Glasmästaren omfattar 38 lägenheter (3 st med 1 rok, 12 st med 2 rok, 21 st med 3 rok, 3 st med 4 rok), 1 hyresrätt och 10 bostadsrättslokaler. Parkeringsplatser: I föreningen finns parkeringsplatser med motorvärmare att hyra (separat avtal). Gemensamhetslokaler: Gemensamma utrymmen i föreningen är bastu, motionsrum, grillstuga på gården, hobbyrum, tvättstuga och cykelförråd. CE Entreprenad har svarat för trappstädning och fastighetsskötsel. Genomförda renoveringar: Fjärrvärme - Byte av avloppsstammar - 1998 Renovering av badrum - 1998 Målning av trapphus och källarutrymmen - 2001 Styrelse och arkivrum iordningställs - 2001 Nya portdörrar införskaffas - 2002 Översyn och byte av radiatorventiler - 2003 Målning av fönster - 2005 Individuell Elmätning införs - 2005 Kodlåsta ytterdörrar - 2006 Byte av säkerhetsdörrar - 2006 Postlådor på bottenplan - 2006 Omgjord innergård. Uppsättning av staket, nya träd mm - 2006 Införande av avfallshantering - 2006 Nya tvättmaskiner - 2007 Grillstuga på gården - 2009 Byte av fjärrvärmeväxlare - 2010 Byte av fönster - 2011 Byte av lamparmaturer i trapphus och källare-2012 Renovering, förstoring samt inglasning av balkonger - 2015 Takbyte samt installation av solceller 2018 Föreningen har för närvarande inte beslutat om några ytterligare renoveringar. Se mer på föreningens hemsida www.glasmastaren.bostadsratterna.se

Fastighet
 • Taxeringskod: 50017
 • Lägenhetsnummer: 27
Ekonomi
 • Utgångspris: 1 650 000 SEK
 • Månadsavgift: 3 218 SEK/månad
 • Försäkring: 948 SEK/år
 • Hushållsel: 2 052 SEK/år
 • Total driftskostnad: 3 000 SEK/år
 • Andel i förening: 1,90960 %
 • Andelstal avgift: 1,90960 %
 • Reparationsfond: 12 003 SEK
 • Överlåtelseavgift: 1208 Summa betalas av köpare
 • Pantsättningsavgift: 483 SEK
 • Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Övrigt

BRF kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen.

Victor Gustafsson

Fastighetsmäklare
E-post
victor@vixfast.se
Telefon
+46730653922

Bilder

Planritning