Varför Vixfast?

Att sälja sin fastighet eller bostadsrätt kan vara en känslig affär. Därför vill vi på Vix Fastighetsförmedling vara en trygghet i denna process där vi inkluderar dig, tillsammans sätter vi ramarna för hur förmedlingen av din bostad ska gå till.  

MainImage

Värdering

Ett kostnadsfritt besök, där vi tar fram marknadsvärdet av objektet. Vi går tillsammans igenom läge, skick och utvecklingspotential, allt för att hitta de bästa förutsättningarna för just dig. Vi kan även hjälpa till med skriftliga värderingar som kan användas hos bank eller för advokat. Dessa tar vi ut en avgift för.

MainImage

Förberedelser

Du som säljare förser oss med så mycket information som möjligt så vi kan framhäva din bostad på rätt sätt. Vi anlitar en professionell fotograf för bästa möjliga kvalitet. I detta skede ska en energideklaration upprättas och eventuellt en förbesiktning av bostaden.

MainImage

Kommande

En kommande försäljning passar dig som ska flytta men inte riktigt är redo än. Här ger vi spekulanterna chansen till VIP-visningar där vi testar marknaden. När det är dags att gå till salu är chanserna stora att vi redan har flera intressenter.

MainImage

Marknadsföring

Desto fler spekulanter som dyker upp på visningen desto högre försäljningspris. Vi sätter tillsammans ramarna för hur förmedlingen ska gå till. Vi marknadsför genom flertalet kanaler så som Hemnet, om kunden önskar det.

MainImage

Visning

Detta är ett viktigt skede i förmedlingsprocessen. Här vill vi visa upp bostaden från sin bästa sida. Visningen ska hjälpa spekulanterna att känna att just din bostad är deras framtida boende. Det som särskiljer oss från många, är att vi kommer väl förberedda. Efter visningen tar vi personlig kontakt med samtliga spekulanter som visat intresse för bostaden.

MainImage

Budgivning

Den pirrigaste och kanske roligaste delen under hela försäljningen. Har vi flera spekulanter som är intresserade av din bostad blir det budgivning. Det är du som säljare som får bestämma vem du vill sälja till.

MainImage

Kontraktsskrivning & Tillträde

Kontraktet är inte bara det dokument som avslutar budgivningen, det är också det som reglerar hela försäljningen. Samtliga parter, säljare, köpare och mäklare, kommer tillsammans överens om tillträde, betalningsvillkor och överlämning. Vi kan hjälpa till med enbart kontraktsskrivning om du som säljare hittat en köpare.

MainImage

Uppföljning

Under tillträdet avslutas förmedlingsuppdraget, däremot kan vi hjälpa vi till med deklaration av bostadsförsäljningen när det blir dags. Vår ambition är att du ska vara så nöjd att du rekommenderar oss till dina bekanta.